Hittills har drygt 15 000 personer ansökt om omställningsstudiestöd inför höstterminen 2023. När ansökningstiden startade vid midnatt lördagen den 1 april, var trycket så stort att CSN:s ansökningssajt kraschade.

Nu är risken stor att även de som hann söka innan sajten kraschade kommer att få vänta på besked, eftersom CSN hittills bara hunnit beta av runt hälften av de 27 000 ansökningarna som gjordes till vårterminen.

Studenter (genrebild).

Få koll på nya CSN-stödet

Så funkar det

CSN arbetar nu parallellt med ansökningarna till både vår- och höstterminen, men fokus är att avsluta ansökningarna till vårterminen.

Budgeten för omställningsstudiestödet räcker till knappt 9 000 studerande i år, hälften på vårterminen och hälften på höstterminen. Men eftersom ansökningarna till vårterminen ännu inte är klara har CSN svårt att ge besked till dem som sökt till hösten.

Fotnot: Här kan du läsa mer om omställningsstudiestödet och hur det fungerar.