Fackliga protester från bland andra Livs gav lyckat resultat

I december förra året skulle Arbetsmiljöverket enligt de ursprungliga planerna ha fattat beslut om att upphäva föreskriften om kylda livsmedelslokaler. Men det fackliga motståndet var starkt och det blev inget beslut. Vad som ska hända med föreskrifterna är emellertid ännu inte avgjort.

[Ur nummer: 04/2011] Enligt Arbetsmiljöverkets rutiner ska föreskrifter ses över efter fem år. Den omprövning som gjordes av föreskriften om arbete i kylda livsmedelslokaler, (AFS 1998:2), visade enligt verket att föreskriften kan upphävas eftersom de flesta reglerna i föreskriften täcks av andra mer övergripande föreskrifter.
Som exempel nämndes föreskrifterna om Arbetsplatsens utformning (AFS 2009:2), Belastningsergonomi, (AFS 1998:1), Manuell hantering, (AFS 2000:1) och Systematiskt arbets??miljöarbete (AFS 2001:1).

Konsekvensutredning
Och enligt Arbetsmiljöverk?ets konsekvensutredning skulle ett upphävande av reglerna för arbete i kylda livsmedelslokaler få negativa konsekvenser för berörda parter.
Det förslag som skickades på remiss var att föreskriften skulle upphöra att gälla den 1 april 2011.
Alternativen att behålla föreskriften som den var, eller revidera den, avfärdades.
Arbetsmiljöverket medgav dock att övergången från en branschspecifik föreskrift till mer övergripande regler krävde ett nytt sätt att tänka för både arbetsgivare, skyddsombud och verkets inspektion. Därför skulle man ta fram en temasida till Arbetsmiljöverkets webb?plats (www.av.se). Temasidan skulle bland annat innehålla exempel på hur man kan ställa krav utifrån föreskriften om Arbetsplatsens utformning.

Viktigt att ha alla med
Facken lät sig inte övertygas, remissvaren från Livs och Handels var mycket kritiska till Arbetsmiljöverkets förslag.
Gunnar Åhlander, handläggare på Arbetsmiljöverket, konstaterade att det var viktigt att ha alla parter med sig och att det fackliga motståndet var starkt. Därför blev det inget beslut om upphävande i december.
Sedan dess har inte mycket hänt. Ärendet brådskar inte, och Gunnar Åhlander jobbar vidare med olika temasidor om arbete i kylda livsmedelslokaler.
– När detta är klart kommer vi att ha diskussioner med parterna om hur användbara dessa sidor är.
– Frågan om upphävande eller revidering är lagd på is tills vidare, säger han.