[Ur nummer: 07/2011] Regeringens stora experiment fas 3 i jobb- och utvecklingsgarantin fick äntligen en rejäl bakläxa av riksdagen! Detta ovärdiga hanterande av människor borde överhuvudtaget inte startats upp i ett av världens rikaste länder.
Fas 3 innebär dels att det är dålig samhällsekonomi att slösa med våra skattepengar på något som inte leder till något alls, förutom förnedring av de människor som hamnar där utan egen förskyllan!
Och att inte betala lön för utfört arbete till fas 3-deltagarna utan istället utbetala bidrag till arbetsgivarna som en extra bonus förutom att de får gratis arbete utfört, plus att företagen slipper betala för försäkringar och arbetsgivaravgift – det är ”sjukt”.
Och vad regeringen Reinfeldt inte överhuvudtaget gjort är någon konsekvensanalys över vad detta leder till framgent vad det gäller sociala och hälsomässiga kostnader för samhället!
Men det är som i så många andra beslut den borgerliga pakten infört utan att tänka på framtida biverkningar!
Detta visar på deras totala brist på empati och medmänsklighet i den förda politiken och jag hoppas verkligen detta nederlag i riksdagen blir början på slutet för Reinfeldt och hans allians!