Men så bra, nu slipper politikerna tänka på vår rekordhöga ungdomsarbetslöshet. Nu kan vi gamlingar stötta upp så att de unga kan gå hemma och dra. Vi gamlingar kommer att hålla uppe samhället genom höjd pensionsålder och kanske dö på jobbet.
Så tänker moderaterna, även socialdemokraterna är inne på samma tankegångar. I dag finns det inget parti som tar ställning för arbetarna.
Det är synd om dem som är unga i dag. Man föds, man går i skolan, man vidareutbildar sig men får inget jobb. Man läser vidare, men man är fortfarande arbetslös. Och värre blir det när vi nu ska jobba tills vi är 69 år. Man kan kanske lägga till i avtalet att man får gratis begravning om man gör som moderaterna vill, jobbar tills man är 75 år.
Jag jobbar i livsmedelsbranschen. Det är en bransch som krymper. Jag är idag 57 år. Vad händer om mitt jobb försvinner? Får jag ett nytt jobb då eller ska jag som moderaterna vill omskola mig till ett nytt yrke? Alltså bara tanken på detta gör mig upprörd.
Jag ser hur mina arbetskamrater, som är 59 plus, hur de går dåligt, har ont i ryggen och ont i axlarna. En del är totalt slut. De kanske inte håller ut tills de är 65 år. Och så får de höra att de ska jobba ännu längre.
Hur ska jag orka tills jag är 69 år? Kommer jag att dö på jobbet? Men det är väl det som moderaterna vill, att vi ska jobba tills vi dör?
Politikerna kan höja sina löner och fixa ett bra pensionsavtal åt sig själva. Det är vi gamlingar som får jobba ihop detta.
Jag har kollat med alla fackförbund men inte hört någon som höjt rösten om detta. Det är ju inte klokt, men vi fortsätter att vara medlemmar tills vi fyller 69 år och betalar vår fackavgift fram till dess. Detta tror jag förbunden ser ljust på. Det är kanske därför man inte hör något förbund protestera. Så hoppas man får gratis begravning som bonus av moderaterna.
Jan-Erik Persson