Bokrean startade förra veckan och utbudet av läsning är – som alltid – enormt. Bland de många titlarna finns några som känns extra lockande:
Leif GW Persson: Den sanna historien om Pinocchios näsa (Bonniers 2013). En ond skröna om mordet på en ökänd brottsmålsadvokat, recenserad i förra numret av Mål & Medel.
Ken Follett: Giganternas fall och Världens vinter (Bonniers 2010 och 2012). De två första (hittills enda utkomna) delarna i den brittiska labourpolitikern och spänningsmästarens magnifika 1900-talshistoria Århundradet. Vi följer fem familjers öden genom ett sekel. Båda böckerna är tidigare recenserade i Mål & Medel.
Mikael Niemi: Fallvatten (Piratförlaget, 2012) Den sanna mardrömmen för oss som växt upp längs Luleälvens stränder – dammen brister och flodvågen väller fram över bygden.
Åsa Larsson: Till offer åt Molok (Bonniers, 2012) En kvinna har blivit mördad i den lilla byn Kurravaara utanför Kiruna där åklagare Rebecka Martinsson bor med sina hundar. Hon börjar på egen hand att forska i mordet och i ett antal tidigare olösta dödsfall som passerat som olyckshändelser.