Expo Research under ledning av Ann-Sofi Quensel , Intolerans 13 – en årsrapport från Stiftelsen Expo (Publicerad som särtryck och i tidskriften Expo, 2014)
I den sjätte, mycket välskrivna och genomarbetade, årsrapporten om extremhögerns framfart slår stiftelsen larm om att nazistiska Svenskarnas parti (SvP) storsatsar inför valet. Partiet beräknas ställa upp i mellan 30 och 40 kommuner.
Svenskarnas parti och militanta Svenska Motståndsrörelsen är de två organisationer som dominerar miljön och har båda kraftigt ökat sin verksamhet under de senaste åren. Andra nazistiska och högerextrema organisationer som till exempel Nationaldemokraterna tycks föra en alltmer tynande tillvaro. Att aktivismen totalt sett ökat tolkar dock inte rapport-författarna som något säkert tecken på att det totala antalet medlemmar i organisationerna har ökat.
Stiftelsen har brutit ner informationen om organisationernas aktiviteter i aktivitetstyp och geografiskt (länsvis och kommunvis) vilket kan vara till stöd för den som vill följa utvecklingen i sin hembygd.