[Ur nummer: 09/2004] Filmtitel: Stepford Wives
Regi: Frank Oz

Vill du ha en fru som har en perfekt kropp, som gör allt du ber henne om och som alltid är på gott humör? I den amerikanska staden Stepford lever dessa Barbie-fruar med sina makar (de lyckligaste på jorden) men det har inte alltid varit så. När karriärkvinnan Joanna (Nicole Kidman) får sparken och samtidigt ett nervöst sammanbrott byter hon och hennes make Walter (Matthew Broderick) stor-stadslivet mot ett liv i det idylliska Stepford. Till en början finner Joanna det svårt att förlika sig med hemmafrutillvaron och inser hon att det är något som inte står rätt till med Stepford fruarna.
Den första version av Stepford Fruarna, 1975, (baserad pa en bok med samma namn skriven av Ira Levin) lär ha varit en satir över kvinnornas situation. Den här versionen har lite att göra med feminism  – i grund och botten handlar det om kristen fundamentalism kombinerad med extrem kapitalism – du kan alltid få någon eller något som är bättre än det du har. Dessutom är filmen inte ens rolig.