När Swedish Meats lägger ner terminalverksamheten i Göteborg finns inga pengar kvar till ett värdigt slut på arbetslivet för de många anställda som jobbat i decennier inom bondekooperationen.

[Ur nummer: 02/2005] Klubbordföranden Lars Rundlöf är mycket besviken.
Det sades från början att det fanns pengar avsatta för avvecklingen, men arbetsgivaren menar att de ska gå till att driva verksamheten vidare fram till maj. De ska gå till att betala löner och lokaler.
– Vi har blivit lurade på de här pengarna, säger Lars Rundlöf. Det enda vi erbjuds är omställningsförsäkringen som ska hjälpa oss att få nya jobb. Men hur meningsfullt är det för oss som är mellan 59 och 64 år? Vilka jobb kan vi få?
– Det enda rimliga hade varit att vi fått avtalspension de sista åren, menar Lars Rundlöf.
Sammanlagt är det 50 kollektivare som blir uppsagda från och med den 27 maj.
Förhandlingar mellan Livs och Swedish Meats om villkoren för uppsägningarna har gått i stå.
– Det är hårt när företaget inte vill ställa upp med något. Det är jobbigt, konstaterar Lars Rundlöf. De yngre har också behov av att få ekonomisk hjälp med utbildning. Det är svårt att hitta nytt jobb.