[Ur nummer: 02/2003] Korkade vita män av Michael Moore och utgiven på Ordfronts förlag 2003.
Vilka är de onda och de goda här i världen? Förlitar vi oss enbart på det budskap som USA, i huvudsak via president Bush jr, just nu sprider över världen är svaret givet. Men om det är någon som är intresserad av att i någon ringa mån balansera det budskapet finns det en bok som obarmhärtigt avslöjar vilken blandning av dårfinkar och ekonomisk maktelit som idag rattar USA:s propagandamaskineri.
Det är precis samma cocktailpimplare som via ett gigantiskt valfusk lyckades lura till sig presidentposten i USA. Det är Bush och hans anhang, menar Michael Moore i sin bok ”Korkade vita män”.
Michael Moore är inte typen som förpackar sina åsikter och sina formuleringar i silkespapper, han använder grovkornigt sandpapper. Sånt som river bra.
”Korkade vita män” är en sanslöst rolig bok samtidigt som det är en bok fylld med enormt mycket, för ”korkade vita män”, obekväma fakta om tillståndet i världen som helhet och i USA i synnerhet.
Moore lyckas i sin bok, på ett mycket effektivt och ironiskt sätt, blottlägga vad som döljer sig bakom den sanningsfasad som ovanifrån förmedlas ut till oss medborgare i stora vida västvärlden. Läs den! Genast!