Filmtitel: Kalle och Choklad-fabriken
Regissör: Tim Burton
Skådespelare: Johnny Depp, Freddie Highmore, Helena Bonham Carter med fler
Premiär: 16 september

[Ur nummer: 09/2005] Willy Wonka, ägaren till den mystiska chokladfabriken där ingen satt sin fot på över 15 år, har skickat ut fem gyllene inbjudningar till en guidad tur på chokladfabriken.
De fem inbjudningarna är instoppade i Wonkas chokladkakor så det gäller att köpa rätt. Kalle, som bor med sin fattiga familj i samma stad som chokladfabriken, har inte råd att köpa någon chokladkaka och det är med ödets hjälp som han får tag på den sista inbjudan.
De fyra första har hittats av bortskämda barn som köpt tusentals chokladkakor.
Filmen är baserad på Roald Dahls bok och historien lär föräldrar och barn att sträva efter kärlek och drömmar istället för pengar. Det är ingen revolutionerande idé, men ack så befriande. Regissören Tim Burton har lyckats skapa en alldeles magisk chokladfabrik och Johnny Depp ÄR Willy Wonka.
En fullträff!