Boktitel: Små citroner gula
Författare: Kajsa Ingemarsson
Månpocket, 2005

[Ur nummer: 09/2005] Agnes flyttade från småstadslivet för att bo och arbeta i Sveriges största stad. Hon har gjort karriär inom restaurangbranschen, bytt andrahandskontrakt till egen lägenhet som hon delar med sin pojkvän.
Med när Agnes pojkvän är otrogen, igen, och hon blir av med sitt jobb är Agnes liv helt uppochnedvänt och hon tvingas besvara den där jobbiga, existensiella frågan: Vad vill hon egentligen göra med sitt liv?
Kajsa Ingemarsson har lyckats att skriva en intressant roman om människor som lever ett alldeles vanligt, typiskt liv i Sverige. Läsaren har alla chanser att identifiera sig med åtminstone en av bokens huvudpersoner.
Det är ett smart upplägg om man vill skriva en läsvärd roman och det har Kajsa Ingemarsson gjort.
Små citroner gula är ingen roman som förändrar världen, snarare är den en passiv betraktelse, men den är skriven med värme och jag rekommenderar den till alla som vill fly sin egen vardag för att ta del av en annan persons vardag.