”Fy skäms Spira!”
[Ur nummer: 09/2003] När man äntligen börjar höra, av människor man träffar privat, att de upptäckt hur bra våra färdigstyckade kalkonprodukter är, då lägger ni i Spiras styrelse ner hela kalkonproduktionen vid Kronfågels slakteri i Skara.
Fattar Ni i styrelsen inte att det tar tid innan konsumenterna upptäcker vilken bra produkt och hur god kalkon är?
Vi i personalen trodde att Ni skulle satsa på kalkon, det var ju det ni lovade i början på året då ni la ner kycklingslakten här. ”Nu satsar vi framåt”, sa Ni, ”kalkon är mager och nyttig mat, det är vad folk vill ha”. Men vad gör Ni! Redan efter ett halvår ger Ni upp!
Vi var många i personalen som trodde och hoppades på kalkonsatsningen, fast vi insåg samtidigt att Ni inte hade läget under full kontroll. Visst fanns det personal som slaktade kalkonerna, men var fanns styckarna? Finns det inga som styckar kan man inte få fram några färdiga produkter att sälja, eller hur?
Jag kräver att Ni i Spiras styrelse nu tar ert ansvar för alla dem som blir arbetslösa när Ni nu strukturerar om. Ni måste avsätta pengar för att hitta godtagbara lösningar åt alla. Ni måste också göra allt för att hitta nya verksamheter som kan flytta in i de lokaler som nu blir tomma, så att nya arbetstillfällen skapas.
Det finns personal som varit Kronfågel trogen i över 30 år, dessa ska Ni behandla med mycket stor respekt.
Camilla