[Ur nummer: 09/2003] Titel: Svarta Sekunder
Författare: Karin Fossum
Förlag: Månpocket

Helga Jones dotter är perfekt. Nioåriga Ida är en söt, utåtriktad och glad tjej. Trots det har Helga alltid känt på sig att det värsta ska hända hennes dotter. Och Helga får rätt. En dag cyklar Ida till affären för att köpa bugg och tidning, men hon kommer inte tillbaka. Sekunder blir minuter som snart övergår till timmar som övergår till dagar och till sist blir en evighet.
Det lilla norska samhället anordnar skallgångskedjor och draggar i älven, men det hemska är kvar för att stanna. Ida är borta för alltid och ingenting är sig längre likt. Speciellt inte för Helgas systers familj som verkar ta Idas försvinnande speciellt hårt. Särskilt familjens yngsta son beter sig ovanligt nervöst.
Poliskommissarie Konrad Sejer och hans assistent Jacob Skarre förstår inte varför Ida försvunnit. Motiv saknas och var är Idas kropp? Svarta Sekunder påminner om Karin Fossums tidigare kriminalromaner, men trots likheter i upplägg och avslut kan jag inte låta bli att fascineras över hennes skickliga berättarteknik.
Spänning från första till sista sidan och en riktigt mardrömsbok för föräldrar!