Efter att ha varit rejält nedslaget, på gränsen till totalt utslaget, två gånger under de senaste ett och ett halvt åren har Zeunerts bryggeri i Sollefteå lyckats kravla sig upp i stående ställning igen.

[Ur nummer: 03/2002] Den 23 oktober förra året gick Zeunerts, då ägt av Nya Munkbo Ångbryggeri, i konkurs för andra gången i rad inom ett år.
Sen dess har en konkursförvaltare fortsatt att driva verksamheten vid bryggeriet i hopp
om att finna en ny ägare som kan ta vid.

Dotterbolag
Nu har den nye ägaren uppenbarat sig i skepnad av Kopparbergs bryggeri, som i dotterbolagsform tog över driften i Sollefteå den 1 mars under namnet Zeunerts i Norrland AB.
Vid konkursen i oktober förra året var det 22 bryggeriarbetare på ”Livs-listan” som varslades om uppsägning.
Tolv av de 22 får nu vara med från nystarten och arbeta upp verksamheten i bryggeriet igen.
Den nya företagsledningens förhoppning är sedan den att man sakta och säkert ska få full skjuts på verksamheten igen så att ännu fler av de forna bryggeriarbetarna ska få sina jobb tillbaka.
– Innehållet i den information vi fått hittills av de nya ägarna låter optimistisk och bra, men det gjorde det i och för sig även när Munkbo tog över för ett och ett halvt år sedan, säger Anders Andersson, ombudsman i Livs avd. 8 Sunds-vall.
– Till att börja med blir det lite tufft att hålla produktionen igång på så få anställda, konstatera Roger Östh som är en av de tolv som nu har fått jobbet tillbaka.
– Men förhoppningsvis har vi fått in lite fler anställda redan till sommaren.

Tror på framgång
Men Rogers förhoppningar sträcker sig längre än så. Han tror att det nu kan utvecklas  till något riktigt bra med de nya ägarnas resurser.
– Kopparbergs har ju redan en effektiv och bra säljorganisation med sig i bagaget och den ihop med vårat fina kvalitetsöl borde borga för framgång på marknaden.