Våldsam passion

[Ur nummer: 04/2006] Susanna Edwards, regissören bakom dokumentären om nedläggningen av Stockholmsbagaren, Fackklubb 459 – sista striden på Bagarn, debuterar som spelfilmsregissör med ett drama som delvis har dokumentärt underlag.
Sommaren 1997 mördades en homosexuell man i Keillers park på Hisingen i Göteborg.
Hans pojkvän greps av polisen och utsattes för hårda förhör och förnedrande behandling innan han till slut släpptes i brist på bevis. Senare visade det sig att satanister låg bakom hatbrottet. Så långt följer Edwards film den verkliga historien, men sedan har hon valt att skapa sin egen berättelse.
Trots mordhistoren är Keillers Park främst en klassisk kärleksfilm om passion och modet att släppa taget. Det är spänning på många plan, sexuellt och socialt, polisiärt och juridiskt… Kanske lite för många nivåer med risk för spretighet, men absolut mycket sevärd.