[Ur nummer: 07/2006] Filmtitel: Lucky Number Slevin
Regi: Paul McGuigan
Skådespelare: Josh Hartnett, Morgan Freeman, Ben Kingsley, Bruce Willis, Lucy Liu med fler.
Sverigepremiär: 16 juni
Filmen börjar med att Simon Slevin (Josh Hartnett) är på fel plats vid fel tilllfälle. Han anklagas för spelskulder, mord och hotas till livet. Trots det tar han ändå alla konstiga situationer med ro. Utan att veta varför tvingas Simon förföra storskurken The Rabbis (Ben Kingsley) homosexuelle son så att The Boss (Morgan Freeman) inte ska döda honom. Samtidigt får han hjälp av granntjejen (Lucy Liu) som han blir kär i och bakom kulisserna skymtar lönnmördaren Goodkat (Bruce Willis).
En komplicerad handling som förstärks av att filmen inte vet om den ska vara en komedi eller thriller. Trots att alla bitar inte faller på plats är filmen ändå en frisk fläkt på bioduken – särskilt efter försommarens uttjatade Da Vinci-koden.