[Ur nummer: 07/2006] Djurmatstillverkaren Lantmännen Doggy, med fabrik i Vårgårda, vill öka produktionen i torrfoderfabriken med hela 70 procent. Företaget har därför lämnat in en ansökan till Miljödomstolen.
– Vi vill utöka vår produktion av torrfoder från 30 000 ton till 50 000 ton. Jag kan inte säga att denna ökning kommer att ske imorgon. Men eftersom vi vill ha handlingsfrihet gäller det att vara ute i god tid med en ansökan, säger Hans Nilsson, vd på företaget.
Han berättar att företaget, som har 140 anställda, har växt ganska mycket de senaste tio åren. Och en fjärdedel av tillverkningen går idag på export, merparten till Tyskland.
– Vi tror på fortsatt ökad export, inte bara till Tyskland utan inom hela EU, säger han.
* Innebär det fler arbetstillfällen?
– Det kommer inte att handla om någon större mängd nyanställningar, kanske kan det handla om några enstaka nya jobb. Som jag ser det har vi kapacitet att öka produktionen med befintlig personalstyrka.