[Ur nummer: 09/2006] l Swedish Meats ägare är uppgivna och ser som enda möjlighet att lägga ner anläggningen i Visby. Ett iskallt företagande visar sitt rätta ansikte.
Tidigare har Swedish Meats stått upp och följt en strategi där man slår vakt om det lokala närproducerade köttet nu vill man lägga köttet på vägarna med långa transporter som följd.
Kvalité och miljö lämnas över till andra att förvalta. Tro inte konsumenterna tror att kött styckat i Polen är Svenskt. Att kött styckat i Linköping är Gotländskt, det är kedjan som måste säkras inte produkten.
Produktionen ska rationaliseras, ord som de tidigare svurit ve och förbannelse över tar de nu själva till. Men tänker man sig i förlängningen när producenterna ska konkurrera om lägsta köttpriset, tror någon att det bli höjt avräkningspris då, glöm det. Kortsiktiga vinster leder inte till att man utvecklar produktionen eller skapar högre värden den startar en priskarusell nedåt.
Låt detta iskalla förflyttas till månen behåll jobben på Gotland.