Snyltgäst på halsen

Premiär: 17 November * Regi: Anthony Russo, Joe Russo * Skådespelare: Owen Wilson, Matt Dillon, Kate Hudson, Michael Douglas

[Ur nummer: 12/2006] Randy Dupree (Owen Wilson) tar dagen som den kommer och är ganska tillfreds med livet om det inte vore för just sin slappa livsstil – han har inget jobb, ingen familj, ingen bostad.
Det sistnämnda problemet löser hans bästa vän Carl (Matt Dillon) och hans fru Molly (Kate Hudson). Men att ha den bekymmersfria Dupree som snyltgäst på soffan blir olidligt för både Molly och Carl. Särskilt då Carl samtidigt ska imponera på sin styvfar (Michael Douglas), som också är hans chef.
Owen Wilson gör (som alltid när det gäller myskomedier) en bra insats. Dessvärre matchas inte filmens digra skådespelarlista av något bra manus. En light-komedi som ger lite värme i höstregnet.