[Ur nummer: 01/2007] Boktitel: Den ryske vännen
* Författare: Kajsa Ingemarsson * Förlag: Månpocket
Kajsa Ingemarsson, en av Sveriges mest lästa författare, har skrivit ännu en storsäljare.
I thrillern Den ryske vännen kombinerar hon ett rafflande politiskt drama med berättelser om det privata livet för en UD-tjänsteman och en kvinnlig minister. Som vanligt väver Ingemarsson in flera karaktärer som skildras på ett verklighetstroget och detaljrikt sätt: 30-årig tjej som vill ha barn. Karriärkvinna som försöker kombinera jobb och hem. 50-årig man som inte är nöjd med sin karriär. Fet polis som inte orkar banta. Åldrande journalist som inte längre färgar håret rött. Ja, det finns alltid någon person som läsaren kan identifera sig med – och det är just det som är nyckeln till Ingemarssons succé.