[Ur nummer: 06/2007] Konsum Värmlands charkfabrik i Karlstad går bra. Företaget har blivit EMV-leverantör till Coop Sverige.
En ny fabriksfilial ska öppnas i Scans gamla lokaler i Kil. Fyra personer ska nyanställas och åtta personer följer med när produktion flyttas över.
Fabrikschefen Kenny Thor säger att ordern blev möjlig efter att Coop Norden organiserades om. Det blev åter Coop Sverige som gjorde inköp. Det sker via ett nybildat inköpsbolag, Cilab, som ägs ihop med de fristående konsumentföreningarna.
Vice ordförande i Livsklubben på Konsum Vämlands charkfabrik, Conny Jonsson, är glad över att företaget går bra, men ser en fara i att det blir för stort och att jobben blir stressigare.
– Folk undrar vart det här ska ta vägen. Vi får alldeles för lite information. Man känner inte igen sig längre i företaget. Man känner den här olusten fast utvecklingen går åt rätt håll.
Han poängterar att det är viktigt att kvaliteten inte går förlorad. Det är yrkeskunnandet som gjort att charkfabriken klarat konkurrensen.
– Jag är så jäkla trött på tron att allt går att göras effektivare. Någonstans går gränsen för hur effektivt det kan bli, säger han.