[Ur nummer: 07/2007] På avdelningen kylmat på Dafgårds i Källby lägger man mat på enportionstallrikar i 12 grader, utan kyltillägg. Att det är lätt att bli sjuk i den miljön är uppenbart. Hygienföreskrifterna säger att man inte får gå till jobbet när man är krasslig.Att betala karensdagen ur egen ficka är nog så kännbart.
Dessutom riskerar den som är sjuk på Dafgårds att inte få fast anställning, säger en arbetare som ännu inte fått fast jobb och därför vill vara anonym. Företaget har en policy att inte visstidsanställa den som är sjuk ofta.
Personalchefen på Dafgårds Bengt Olsson förnekar att det skulle vara så, men tillägger samtidigt:
– Många arbetsuppgifter på Dafgårds är tuffa och blir man lätt sjuk så bör man överväga om man är lämplig för dem. Livsklubbens ordförande Christer Thörn säger att företaget borde strama upp sina anställningar. Som det är nu finns ett hundratal visstidsanställda och det är alldeles för många.