[Ur nummer: 10/2007] Vad gör man om inte med-lemmarna kommer på klubbmötena? En lösning är att istället gå till medlemmarna. Det har man gjort på Pågen i Malmö. Man kallar det fackstuga och det började för två år sedan.
– Det är ett bra sätt att pejla av stämningar, säger Frederick Batzler, vice ordförande i Livsklubben. Vi frågade oss hur kan vi komma vidare i det fackliga arbetet, och så bestämde vi oss för att varannan månad, i samband med att klubbens tidning kommer ut, ordna facklig information i fikarummen.
De tar dit informationsmaterial, avtal, datorer. De brukar kombinera det med en enkät. Vad tycker medlemmarna i någon speciell fråga? På Pågen finns fikarum i anslutning till de tre stora avdelningarna: bageri, packning och distribution. Fackstugorna håller öppet då medlemmarna är där, det innebär att dessa stugor är öppna både på dagen och på natten.