[Ur nummer: 09/2008] … Janna Ayres, 35, som vikarierar som reporter på Mål & Medel medan Gunnar Brulin och Malin Klingzell-Brulin är tjänstlediga på halvtid för att skriva en bok.
* Vad har du gjort tidigare?
– Jag kommer senast från nyhetsbyrån TT Spektra där jag vikarierat under sommaren och tidigare har jag jobbat på Kommunalarbetaren. Innan dess satt jag på skolbänken, på journalisthögskolan.
* Varför sökte du jobb hos oss?
– Jag gillar att jobba med fackförbundspress och vill fortsätta att jobba med det. Att jobba utifrån medlems?perspektivet är så nära oberoende journalistik som man kan komma i dag. Och det finns mycket mer tid till att göra ordentlig research än inom dagspressen.
* Vad skulle du vilja göra hos oss?
– Jag hoppas på att få göra många spännande arbetsplatsreportage, det tyc?ker jag är kul. Sen skulle jag ju inte bli ledsen om jag skulle hinna med någon avslöjande nyhet också.
*Vad är bäst med Mål & Medel?
– Det bästa är att det finns plats för långa reportage och porträtt av människor som annars inte kommer med i tidingarna så ofta.
* Och vad är sämst?
– Det svåraste är balansen mellan att skriva för vanliga medlemmar som inte är så fackligt engagerade och för dem som är superaktiva och har vigt sitt liv åt det fackliga arbetet.