[Ur nummer: 12/2008] Lever vi i ett ensamsamhälle? Det menar i alla fall Bob Hansson att vi gör. I nya boken Kärlek hur fan gör man (W&W), frågar han inledningsvis hur det kommer sig att så många människor i Sverige är singlar.
Först verkar det som att det är tvåsamheten han vill rädda. Men perspektivet vidgas snart. För Bob Hansson intervjuar 12 olika män och kvinnor om deras syn på vad kärlek är – och de har alla olika infallsvinklar. Healern Karin Möller säger i boken: Det är inte bristen på tvåsamhet som är problemet utan bristen på öppna hjärtan. Och egentligen är det just detta boken kretsar kring.
Bob Hansson utgår från sina egna erfarenheter när han funderar kring hur vi kan möta en annan människa. Vi har en enorm kapacitet att älska. Samtidigt är sorgen en självklar del av kärleken – och den är inte lätt att förhålla sig till.
Kanske särskilt i dagens samhälle, säger KG Hammar
i en intervju, där kärleken inte premieras, utan egot. Han menar att kärleken ändå kan vara en radikal kraft. Också Bob Hansson tar den på allvar.
Kanske blir en del av hans frågor lite tjatiga. Samtidigt påminner han om vikten av att sprida, prata, fundera över, och våga kärlek. Bara det gör boken läsvärd.