[Ur nummer: 05/2009] Den nationella kampanj med prissänkningar på vardagsvaror – allt från ost, flingor och falukorv till pasta, fiskbullar och bröd – som Ica har dragit igång ska, enligt pressekreteraren Jenny Egeland, inte ske genom att öka trycket på leverantörerna att sänka sina priser.
– Förhandlingar med leverantörerna har vi löpande, säger Jenny Egeland. Nu handlar det om att effektivisera inom vår egen Icakoncern och i butikerna.
Totalt sänks priserna på cirka 2 000 varor, vilket innebär mellan 200-1 000 varor per butik beroende på sortiment. De aktuella varorna sänks med uppskattningsvis 2-10 procent, beroende på handlarens egen prissättning.
Icas vd Kenneth Bengtsson säger i ett pressmeddelande att många kunder efterfrågar lägre priser på grund av den ekonomiska krisen. Den försvagade kronan har samtidigt lett till att priserna på många importerade livsmedel ökar.