[Ur nummer: 05/2009] Den 7 juni är det ett nytt val till Europaparlamentet och det är oerhört viktigt att ni går och röstar. Vad vi än anser om EU så är det ett faktum att vi är med, och att besluten som tas där påverkar det mesta i vår vardag, det spelar ingen roll om du är rik eller fattig.
Visste ni att ca 65-70 procent av besluten som politikerna i din hemkommun beslutar om påverkas av EU-regler?
Det finns inga skäl till att inte gå och rösta vare sig man är för eller emot Unionen. Förutom det som direkt påverkar din vardag så gäller det demokrati, frihet och trygghet. Med andra ord vilken framtid ni vill ha.
Parlamentet har alldeles för länge haft en konservativ majoritet, en majoritet som daltar med de redan besuttna och ger fullständigt tusan i arbetarklassen! En röst på socialdemokratin innebär en röst för varje människas trygghet och rättighet till arbete och lika lön. Utnyttja din rösträtt den 7 juni. För demokratin, för framtiden, för tryggheten, för jobben, för friheten och för ett parlament som sätter social trygghet framför kapitalet!