[Ur nummer: 05/2009] Freddie Nylund, Frebaco, Lidköping:
– Jag vet inte riktigt men en sak vet jag säkert och det är att jag ska rösta. Jag vet också vilket parti jag ska rösta på, det med den fina röda rosen. Jag har dock inte haft tid att sätta mig in i de frågor som är aktuella att ta ställning till. För mig är kollektivavtalen en viktig fråga och att vi får behålla dem.

Bengt Frejd, Frebaco, Lidköping:
– Det jag tycker är riktigt viktigt är ekonomin, att vi får igång hjulen. Då krävs det, som jag ser det, ett större och mer övergripande samarbete.
– Jag har dock inte bestämt vilket parti som jag ska rösta på, men det blir i alla fall inget borgerligt parti.

Henrik Thörnberg, Frebaco, Lidköping:
– Jag är väldigt dåligt insatt. Jag har heller inte bestämt om jag ska rösta eller inte.
– Jag ska försöka sätta mig in i vad valet handlar om. Därefter ska jag bestämma vilket parti det blir.
– Jag har inte brytt mig så mycket om det här hittills.

Claes Wallin, Frebaco, Lidköping:
– Det är svårt att peka ut något speciellt. Men miljön ligger högt upp på min lista, helt klart. Något måste vi göra för att det inte ska gå illa för kommande generationer. Och rösta ska jag göra, det är helt solklart. Annars kan jag inte gnälla om jag inte röstat. Jag vet vilket parti det blir, samma som alltid.

Inger Andersson, Frebaco, Lidköping:
– Jag har inte funderat så mycket över valet. Jag känner mig lite tveksam när det gäller vad jag tycker är viktigast. Jag känner mig för lite insatt för det. Det blir att titta på TV och hoppas på att få mer kunskap den vägen. Jag vet inte heller vilket parti jag ska rösta på. Visste jag det hade det varit enklare.

Anders Apell, Frebaco, Lidköping:
– Jag är fruktansvärt dåligt insatt. Jag vet inte ens när det är val, var det i juli eller juni? Jag får sätta mig ner och ta en funderare på om jag ska rösta eller inte.
– Det skulle i så fall vara detta med fildelning som skulle kunna få mig till valurnorna.

Leif Eriksson, Arla, Götene:
– Om jag utgår från mitt uppdrag som klubbordförande är jordbrukspolitiken inom EU viktig. Talar jag utifrån mig som medborgare så vill jag lyfta fram trygghetssystemen som det viktiga att slå vakt om, att det inte inom EU fattas beslut som förhindrar utvecklingen av systemen på nationell nivå.

Andreas Poucette, Arla, Götene:
– Jag har inte satt mig in i detta.
– Jag vet inte ens när valet är. Jag vet inte heller hur ofta det hålls.
– I och för sig är det ett viktigt val, det förstår jag. Och grejen är att jag brukar hänga med i det som händer. Men just det här valet har jag helt missat.

Anneli
Johansson, Arla, Götene:
– Jag tänker inte på sånt som vad som är viktigt inom EU. Jag har heller ingen aning om när det är val till parlamentet. Jag vet ingenting om detta. Jag har inte tid till sådant. Jag vet dock vilket parti som skulle få min röst, men jag vill inte säga vilket det är.

Johanna Gustavsson, Arla, Götene:
– Jag är inte så insatt så att jag kan säga vilken fråga som är viktigast för mig men jag tänker rösta. Det är första gången som jag får göra det. Jag vet inte riktigt när valet är men jag har hört talas om det. En sak vet jag och det är vilket parti jag ska rösta på men jag vill inte säga vilket.

Thomas Jensen, Arla, Götene:
– Som huvudskydds?ombud vill jag framhålla arbetsmiljö som en viktig fråga, också inom EU.
– Jag röstade inte förra gången. Det här är ett val som lätt försvinner men det blir viktigare och viktigare att göra sin röst hörd inom EU. Denna gång har jag bestämt mig för att rösta.

Britt-Marie Andersson, Arla, Götene:
– Jag funderar som bäst över om jag ska rösta i EU-valet eller inte. Det blir första gången i så fall. Det som kan få mig att ta steget är om min röst har betydelse, inser att EU helt klart påverkar mig i min vardag. Någon direkt viktig fråga kan jag inte komma på just nu.