[Ur nummer: 07/2009] Atria Scandinavia säljer färdigrättsfabriken Lätta Måltider i Norrköping till Richard O’Brien som är grundare och ägare av Fresh Direct. Enligt pressmeddelandet är han en ”entreprenör med branscherfarenhet”.
Verksamheten i Norrköping togs över den 24 juni. Den i Stockholm och Östersund är inte med i försäljningen och kommer att läggas ner som planerat.
– Det har varit mycket tuffa förhandlingar, säger Mikael Pettersson, Livs klubbordförande som inte kommer att stanna kvar när den nye ägaren tar över.
Mikael Pettersson är en av 40 personer som blir uppsagda i Norrköping. 70 jobb blir kvar. Men priset blev högt för många.
– Vi har tvingats göra mycket kämpiga avsteg från turordningslistorna för att rädda kvar verksamheten. Vi som blir uppsagda har uppsägningslön till den 1 augusti. Att jag inte orkar mer beror på personliga skäl. Jag behöver en paus från det fackliga, säger Mikael Pettersson.
Livsklubben kommer att finnas kvar med nya personer på uppdragen.