[Ur nummer: 10/2009] Tre arbetare i aktions-gruppen som kämpar för fasta anställningar vid Unilevers Lipton-fabrik i Pakistan skadades under nattskiftet den 31 augusti. Enligt uppgifter från livsmedelsarbetarnas globala yrkesfederation, IUL, var det personer som står nära ett av bemanningsföretagen Riaz Ahmad & Brothers som utförde angreppet.
IUL uppger att bemanningsföretagen tillsammans med fabriksledningen inte drar sig för att gripa till våld
i kampen mot de arbetare som slåss för rätten till fast anställning direkt hos Unilever. Uthyrningen av arbets?kraft som pågått i två decennier är extremt lönsam.
Våldet och provokationerna äger rum efter att OECD uppmanat myndigheterna att medverka till en lösning i konflikten om Unilevers flitiga användning av inhyrd personal på fabriken i Khanewal, i strid mot OECDs riktlinjer.