[Ur nummer: 03/2010] Sju före detta anställda samlades under 2009 för att dokumentera minnen om hur det var att jobba på Scan i Kävlinge.
Det resulterade i en fotoutställning med foton tagna av Sydsvenska Dagbladet och av några av de anställda.
– Vi skrev texter till bilderna och vi plockade också fram lite saker som vi hade fått under vår tid som anställda på företaget, berättar Kenneth Rosenberg, en av de före detta Scan?arbetarna.
Det blev också ett häfte, där berättelserna om deras arbets?uppgifter och vardag på Scan plus en hel del fakta om företaget, sammanställdes.
Den 25-29 januari 2010 visades bilderna och sakerna för allmänheten.
Utställningen som ställdes ut på Kävlinge bibliotek hade rubriken: När vi jobbade på slakteriet i byn. Där kamratskapet var bättre än arbetsmiljön.
Totalt besökte 215 personer utställningen.
– En hel del gamla Scananställda kom för att se utställningen som också lett till många kära återseenden, gamla kollegor har träffats för första gången på länge, berättar Kenneth Rosenberg.
Det finns möjlighet att se bilderna igen eftersom allt material, inklusive foton från utställningen, kommer att skickas till Arbetarrörelsens Arkiv i Landskrona. Dit kan man också vända sig om man har fler fotografier eller annat material från sin tid på Scan som man vill ha bevarat till eftervärlden.