Film: Men Who Stare At Goats
Regi: Grant Heslov
Skådespelare: George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges med flera.

[Ur nummer: 06/2010] När journalisten Bob Wilton (Ewan McGregor) blir lämnad av sin hustru vill han bevisa sitt mod och han åker till Irak för att bevaka kriget. I Quwait stöter han på Lyn Cassady (George Clooney), en soldat med paranormala förmågor. Cassady är före detta medlem i New Earth Army, en topphemlig och hippieinspirerad enhet inom det amerikanska krigsmakten med just övernaturliga aktiviteter på sin agenda. Stirra ihjäl getter. Gå genom väggar. Göra sig osynlig. Vinna krig med fred och kärlek…
”Mer av det här är sant än du vill tro” inleds filmen, och det känns onekligen kittlande att den amerikanska armén skulle ha tränat rekryter för paranormal krigsföring. Är det sant? Pågår det fortfarande? Hur mycket skattemedel har lagts på detta? Påståendet om verklighetsbakgrund blir mest förvirrande eftersom det vi får se är en spelfilm, en komedi. Filmen bygger på en bestseller av Jon Ronson som enligt uppgift ska ha anlagt ett mer kritiskt förhållningssätt än vad som kommer fram i filmen.
Grundstoryn är ju riktigt smaskig och skådespelarna gör bra ifrån sig. Det är underhållande och man får skratta flera gånger. Men på något sätt känns det som om en helt otrolig historia tappats bort.