Vd Henrik Dunge: ”Det här löser vi själva”

Det verkar finnas en rädsla för att stå för en åsikt på Åbro. Personalchefen Tobias Tybol vill inte svara på några frågor från media och hänvisar till bryggeriets ägare och vd Henrik Dunge.
– Inga kommentarer, säger Henrik Dunge.

[Ur nummer: 10/2010] Två år i rad, 2009 och 2010, har de lokala förhandlingarna om ett lönesystem stupat på att företaget vägrat lämna ut löneuppgifter om samtliga kollektivanställda till fackklubben, alltså även icke-fackliga medlemmars.
Inför nästa års lönerevision, 2011, kommer den låsta situationen att återkomma.
– Vår inställning är att vi ska lösa det, men vi talar inte med media om det, säger Henrik Dunge.
* Varför inte?
– Jag har inga kommentarer. Det här löser vi själva, säger han.
* Hur använder företaget visstidsanställningar? En person har i flera månader anställts måndag till fredag, men inte på helgen. Hon har varje måndag fått skriva ett nytt anställningskontrakt för att hon inte ska komma upp i 12 månader, vilket ger rätt till en tillsvidare anställning.
– Det där får du fråga personalchefen Tobias Tybol om, säger Henrik Dunge.
* Han vill inte svara på några frågor. Han hänvisar till dig.
– Om sådana detaljer har jag inga kunskaper. Jag har skapat ett framgångsrikt företag som ger jobb och nu är jag på väg till en viktig utfrågning i skatteutskottet om ölskatten, säger Henrik Dunge.
Åbro är ett av Sveriges största bryggerier. Det är familjeägt av Henrik Dunge som sitter i styrelsen för branschorganisationen Sveriges bryggerier, som är medlem i Livsmedelsföretagen som är medlem i Svenskt Näringsliv.