[Ur nummer: 01/2011] Filmtitel: Änglagård – Tredje gången gillt
Regi: Colin Nutley
Skådespelare: Helena Bergström, Molly Nutley, Rikard Wolff, Sven Wollter, Maria Lundqvist med fler.

Efter 16 år är Fanny (Helena Bergström) och Zac (Rikard Wolff) tillbaka i den västgötska idyllen där gården Änglagård en gång låg. Det är den 15-åriga dottern, unga Alice (spelad av makarna Nutley/Bergströms dotter Molly Nutley), som driver på för att besöket ska bli av. Hon vill lära känna sina rötter.
Nu ska Fanny en gång för alla reda ut vem som är hennes pappa och Alice ska få veta vem som är hennes morfar. Det visar sig bli ännu rörigare än vad man först tror, men som bärande handling för filmen är det tyvärr en tunn historia. Rent av lite löjlig.
Men återseendet av gänget från de tidigare filmerna om Änglagård blir ändå ett kärt möte. Ett stort antal klipp från de tidigare filmerna ger nostalgiska tillbakablickar och de skådespelare som varit med i de tidigare filmerna gör alla mycket trovärdiga tolkningar av hur deras rollfigurer utvecklat sig under de år som gått sedan sist. Av de nya skådespelarna utmärker sig Maria Lundqvist i rollen som affärsinnehavaren Annki som tagit över som byns ledande skvallerkärring efter Ruts (Viveca Seldahl) bortgång.
Rekommenderas som varmt biomys i vinterkylan!