– Företaget har vuxit sedan jag började för åtta år sedan. Gateau är idag Sveriges största hantverksbageri. Vi har gått från fem egna butiker till 20. Dessutom levererar vi bröd till ett 80-tal andra butiker, berättar Martin Nilsson, bagerichef på Gateau.

Gateau var länge familjeägt. År 2011 köptes verksamheten av Fazer.

– Familjen finns fortfarande i ledningen så det är inte så stor skillnad. Men de satsningar som gjorts, att vi startat ett bageri i Skåne, hade inte varit möjliga utan Fazer.

Surdegsbröd är inne och det har startats flera nya hantverksbagerier. Gateau märker av konkurrensen, berättar han.

– Vi är inte dyrast ute i handeln, men vi ligger i det övre prisskiktet. Brödet bakas helt för hand och som kund måste man vara beredd att betala för kvalitet.

• Är det svårt att få tag på bagare?

– Det går lite i vågor. Ibland får vi 60 ansökningar, ibland tre, det har lite med säsongen att göra. Men helt klart finns det jobb om man är bagare. Just nu söker vi folk, det gör vi nästan alltid.

• Bageriet ligger på Slakthusområdet. Vad vet ni om framtiden för denna plats? 

– Vi vill vara kvar här. Läget är jättebra. Vårt kontrakt löper på tre år till, därefter vet vi inte vad som händer. Det är politikerna som äger frågan. Det är bara att hoppas på det bästa.