Hög mysfaktor med känd skådis och hennes brorson
Cosy Crime. Carin Hjulström Bara ett litet mord och Knappt en droppe blod, Forum 2020 respektive 2021.
I den första boken
lär vi känna Dramaten
skådisen Siri Ehrensvärd och hennes brorson Anton. Siri har byggt sin tillvaro kring jobbet och chefen Egil som hon haft ett 30-årigt ”hemligt” förhållande med.
När tillvaron vänds upp och ner för Siri återupptar hon kontakten med sin föräldralöse och halvkriminelle brorson som precis vunnit en förfallen plantskola under ett berusat pokerparti. De båda beslutar sig för att renovera och åter-uppta verksamheten som handelsträdgård. Det är lite besvärligt till att börja med men idyllen vid Säbyholms Gröna Fingrar går inte att ta miste på. Plötsligt inträffar ett mord, en viltvårdare hittas död inbäddad i örnvingar.
I den andra boken återser vi Siri och Anton samt den sympatiske lokale polisen Olle Magnusson. En äldre man hittas död på en kyrkogård, vid sin hustrus grav, och strax är det dags för Siri, Anton och Olle att ge sig ut på mördarjakt igen. De båda böckerna, som bara är inledningen i en serie, har jämförts med Agatha Christie och Morden i Midsomer. Kanske lite övermaga, men mysfaktorn i dessa pusseldeckare är hög. Och nu har det skrivits filmkontrakt, bara att vänta in.