Glamourmord. Helix, Benjamin Andrée och Alexandra Appelqvist, HarperCollins 2021.

Det är vinter i Stockholm och snön faller ymnigt runt de nybyggda skyskraporna Norra tornen i Vasastan. Den kärlekstörstande nöjesjournalisten Adrian Lind på kvällstidningen Nyhetsbladet har tillsammans med bästa vännen Valeria Rossi lyckats få en inbjudan till den excentriske före detta porrkungen Bernhard Swartz födelsedagsfest i sydvästra tornet Helix, som är planerad att pågå i dagarna tre.

Första delen i den planerade serien om Adrian Lind är inspirerad av Agatha Christies Mordet på Orientexpressen även om tågresan är utbytt mot det 55-miljoners penthouse där det stora kalaset äger rum. Även om Stockholms kändiselit partar runt med champagne och kokain så är influenserna från Christies odödliga bok märkbar. 

En av kvällens inbjudna gäster, den unga influencern Sarah, har delat ett minst sagt oroande inlägg på Instagram. Det visar sig att många av gästerna gärna velat se henne död.

Jag fastnade direkt för Adrian Lind och Valeria Ross. Ytligt och glassigt kan man tycka, mycket sex, droger och rock n roll. Men särskilt nöjesjournalistens karaktär fångas fint och det är händelserik, välskriven sträckläsning från första till sista sidan.