Berätta hur gick det?

– Jag var färskast på banan i min åldersgrupp, kom åtta av åtta i storslalom och femma av fem i Super G. Men jag hade bättre tid än 80-åringarna, i alla fall. Det finns en ålderskategori på 95+ i den här tävlingen. Det innebär att jag har tid på mig att ta revansch.

Hade du tränat mycket innan?

– Nej, jag var på ett kort träningsläger i Mora men annars har jag bara åkt lite med familjen.

Varför ställde du upp?

– När jag var liten ville jag bli nya Stenmark. Men i stället fick jag ett par längdskidor. Till slut knäckte jag längdskidorna och då äntligen köpte mormor och morfar ett par slalomskidor. Sen har jag väl insett att jag aldrig kommer att bli lika bra som Stenmark. Men när jag såg att det finns tävlingar för oss som är lite äldre tänkte jag ”äh, nu gör jag detta.”

En person som åker skidor nerför en snöig sluttning.

Var det inte läskigt att köra Super G?

– Egentligen hade jag inte anmält mig till Super G, men arrangören hade gjort något fel. När jag kollade igenom listan över vilka som skulle köra Super G såg jag att mitt namn stod där. Då tänkte jag att ”kan 85-åringarna, så kan jag.”

Ryktet säger att du hade kunnat ro iland Tunisiens första vinter OS någonsin, om du bara kört lite fortare. Berätta hur hänger det här ihop?

– Jag har dubbelt medborgarskap. Så jag skulle rent teoretiskt ha kunnat kvala in, som bottenskrapet. Varje land har ju ett visst antal platser i OS. När de bra nationerna fyllt sin kvot finns det ett antal platser kvar för länder som inte har någon alpin tradition. Jamaica och Saudiarabien deltog ju exempelvis i vinter OS 2022. Jag har studerat deras åkare och känt att det nog inte skulle vara omöjligt för mig att nå deras nivå.

Hur tänker du framåt kring slalomkarriären?

– Nu är siktet inställt på OS 2026. Jag har bara inte hunnit fundera ut när, hur, eller var jag ska träna. Det finns inte så många skidbackar i Filipstad.

En man åker skidor nerför en snöig sluttning.

Mounir Rabhi Hallner

Ålder: 51
Bor: Filipstad
Familj: Fru och två utflugna barn
Medlem i Livs: Ja, sitter i klubbstyrelsen
Intressen: Slalom och fotografering
Idol: Ingemar Stenmark