Hej Matilda.

Hoppas att du har en fin semester. Att du faktiskt tagit ledigt på riktigt. Inte startat tio olika projekt för att hålla dig sysselsatt. Att du nöjt dig med att en dags innehåll kan vara att laga god mat och läsa en bok i solen. Till och med i skuggan, även fast det är fint väder.

Du intalar dig själv att bryggkaffe är det enda som gäller – för du är en vanlig jävla arbetare. Men jag hoppas att kaffepressen står på bänken i köket nu.

För trots ditt tidigare argument är det egentligen tidsbristen som varit anledningen till att den stått i skåpet sedan förra sommaren.

Jag hoppas att festivalen du skulle åka på var otrolig och att resan blir ett minne för livet.

Mer än fackligt och politiskt aktiv

Jag undrar om du slagit ditt tidigare rekord i höjd på tomatplantorna och storlek på gurkorna på balkongen.

Har du gjort färdigt något av dina tidigare startade projekt, som du faktiskt velat bli klar med? Tavlan med dina konsertbiljetter med konfetti som bakgrund? Koftan du började virka i januari 2023? Paint-by-numbers-tavlan över slottet på Hogwarts?

Din person är mer än att vara fackligt och politiskt aktiv. Din person går ut på att vara du. Vattna det, och inte bara dina tomat- och gurkplantor. För det är din personlighet som är grunden i allting du tar dig an framåt.

Välkommen tillbaka-kramar

Jag vet att du kommer att sakna dina rutiner. Du kommer att sakna den kalla produktionen som kräver fleecetröja och underställ. Längta tillbaka till vardagens sammanhang. Men jag kan lova att det finns kvar där när semestern är slut. Du kommer att få glada tillrop och välkommen tillbaka-kramar precis som alla somrar tidigare.

Försök att inte längta fram. Var här och nu. Njut av sommaren. Fritiden. Utan en massa måsten. För det är precis det dina föregångare har kämpat för. Din rätt till ledighet.

Så om du inte gör det för dig själv får du faktiskt lov att göra det för dem. Du ska inte behöva ha semester för att vila upp dig från din semester för att du har bokat in hela din semester. Hör du det? Bra. Du klarar det. Jag tror på dig.

Se till att få lite färg i alla fall. Du är söt i fräknar och dina ögon lyser så grönt när du är solkysst. Ta hand om dig helt enkelt.

Jag önskar att du den här sommaren faktiskt bara får vara Matilda, 27 år gammal.

Matilda Antonsson 

jobbar som operatör på Hilton Foods Sverige och packar kött. Är vice ordförande och ungdomsansvarig i klubben. Är även regionalt ungdomsansvarig i region mitt.

Fritidsintressen: Umgås med familj och vänner. Gå på konserter. Politik
Bok jag läser: Det röda pillret av Robert Klåvus
Musik: Svenskt, Håkan Hellström
Nyligen sett: Felicia Takman
Mat: Vegetariskt, alltid