Målet är att spara 2,5 miljarder danska kronor före utgången av 2015.
Mejeriet i Göteborg med 250 anställda stängs i slutet av 2014. Produktionen av färskvaror flyttas till Jönköping och till mejerierna i Linköping och Stockholm (Kallhäll). Enligt ledningens bedömning kan det framför allt bli tal om ett 50-tal nyanställningar i Jönköping.
Mejeriet i Skövde med 90 anställda stängs i slutet av 2015 och kesoproduktionen flyttas till det nedlagda mejeriet i Falkenberg som öppnas i slutet av 2014. Enligt ledningens bedömning kan det handla om 60-80 nyanställningar.
Mejeriet på Gotland ska endast producera mjölkpulver samt konsumtionsmjölk och vispgrädde för den gotländska marknaden. Övrig produktion samt kyllager är tänkt att flyttas till Kallhäll respektive Götene. Totalt berörs 20 anställda i Visby av dessa planer.