⬆️ ”Det finns alltid möjlighet att testa på något annat här. Jag vill lära mig allt jag kan.” När Andreas Långberg började hade han aldrig arbetat med fisk. Nu behärskar han de flesta arbetsuppgifterna, förutom möjligtvis konsten att filea fisk. Vissa dagar hoppar han in och kör truck om det behövs, eller tar ett arbetspass i frysen. ”Det är lite påfrestande att jobba i kyla men så länge man håller sig i rörelse och lyfter är det okej. Det kan bli lite kallt om fötterna annars.”

En person håller en stor krabba med båda händerna.

⬆️ Fisk Idag är en fiskgrossist som levererar fisk och skaldjur till restauranger, butiker och cateringfirmor.

Andreas Långberg och kollegorna sitter runt bord i ett lunchrum. I bakgrunden syns en kyl, mikrovågsugnar och en vattenkokare.

⬆️ Som teamledare sköter Andreas kommunikationen med säljarna och fördelar orderplock bland medarbetarna. ”Det första jag gör på morgonen är att dela ut ordrar till packarna. Jag försöker vara så rättvis och solidarisk som möjligt. Har man haft en jobbig order ena dagen kanske man får en lättare nästa.” Han stortrivs med sina kollegor. ”Det är go stämning och bra kemi mellan folk som jobbar här. Vi jobbar verkligen som ett lag.”

En metallisk kundkorg innehåller ett par blå gummihandskar och en handhållen skanner.

⬆️ Alla som jobbar med paketering har sin egen stålvagn som de plockar ihop ordrar på. De blå handskarna och skannern är alltid med.

Andreas Långberg

Ålder: 46 år.

Yrke: Teamledare för paketeringen.

Arbetsplats: Fisk Idag i Göteborg.

Arbetstider: Börjar klockan 06.00 varje dag. Beroende på veckodag slutar han antingen klockan 14.00, 15.00 eller 16.00. ”Måndagar är alltid stressigast, speciellt mornarna.”

Utbildning: Lärt sig yrket på arbetsplatsen.

Fackligt: Huvudskyddsombud och fackligt ombud.