En livsmedelsindustriarbetare som inspekterar produkter på en produktionslinje. Han bär hårnät och skäggskydd.
Just den här dagen är det lite trassel med en av maskinerna som sätter på lådornas kartongomslag, en så kallad ”sleeve”. Därför plockas lådorna av manuellt och staplas tillfälligt i plastbackar. När trasslet är löst kan Hagop Mousesian släppa på lådorna på bandet igen.
En livsmedelsprodukt på ett transportband i en industriell bearbetningsanläggning.
När de färdiga matlådorna når packen går de först genom en röntgenmaskin som kontrollerar att det inte finns metall eller annat som inte ska vara i lådorna. I nästa steg vägs varje låda. ”Blir det över- eller undervikt plockar maskinen bort den lådan automatiskt” säger Hagop Mousesian.
Arbetare som lagrar färdigförpackade måltider i en förvaringsbehållare.
Hagop Mousesian och hans kollegor kontrollerar också att lådorna ser bra ut, att det är en bra svets mellan lådan och plastfilmen, och att de får rätt etiketter. ”Vi i packen måste ha koll hela tiden. Det här är de sista momenten innan de går iväg till kunderna.”
Lagerarbetare som transporterar en lastpall med en manuell palldomkraft.
När en hel pall med lådor är staplad och klar blir den plastad och får etiketter. Därefter körs pallen ut till kyllagret.
Hagop Mousesian har jobbat på Gooh i fyra och ett halvt år. Nyligen gick han en skyddsombudsutbildning. ”Jag trivs bra här” säger han.
Hagop Mousesian har jobbat på Gooh i fyra och ett halvt år. Nyligen gick han en skyddsombudsutbildning. ”Jag trivs bra här” säger han.

Hagop Mousesian

Ålder: 37

Bor: Södertälje

Yrke: Maskinoperatör

Arbetsplats: Gooh i Järna

Arbetstider: Tvåskift: 07:30–17, 16:45–01:14

Fackliga uppdrag: Skyddsombud