På Norrmejeriers helautomatiska ostförädling i Umeå arbetar 36 personer i tvåskift. Osten bitas, rivs, skivas och paketeras på ostförädlingen innan den går ut till kyllagret och sedan till konsumenten.
På Norrmejeriers helautomatiska ostförädling i Umeå arbetar 36 personer i tvåskift. Osten bitas, rivs, skivas och paketeras på ostförädlingen innan den går ut till kyllagret och sedan till konsumenten.
Jim Vikström pekar mot en maskin som spottar ur sig färdigpackad och färdigriven ost. Det är rivlinan och Jims personliga favorit. – Här kan man mixtra lite med inställningarna, det gillar jag, säger han och berättar att det tar mindre än en minut för rivmaskinen att riva 18 kilo ost.
Jim Vikström pekar mot en maskin som spottar ur sig färdigpackad och färdigriven ost. Det är rivlinan och Jims personliga favorit.
– Här kan man mixtra lite med inställningarna, det gillar jag, säger han och berättar att det tar mindre än en minut för rivmaskinen att riva 18 kilo ost.
Färdigriven Västerbottensost, redo att köras ut till kyllagret.
Färdigriven Västerbottensost, redo att köras ut till kyllagret.

Jim Vikström

Ålder: 32 år
Bor: Umeå
Arbetsplats: Ostförädlingen på Norrmejerier
Yrke: Operatör
Övriga uppdrag: Skyddsombud