– Tidigt på morgonen på alla hjärtans dag sa vår produktionschef att vi skulle ha ett informationsmöte klockan 13. Det var då vi fick veta att företaget var i konkurs. Jag blev ganska tom, men man hade väl vissa misstankar om att det var något sådant besked, säger Jan-Åke Almöf, Livs arbetsplatsombud på Rybergs charkuteri.

Hur är stämningen bland kollegorna?

– Alla tycker att det här är jobbigt.

Enligt tidningen Bohuslänningen är det flera faktorer som ligger bakom konkursen, bland annat ökade energipriser, inflationen med prisökning på råvaror och ändrat köpbeteende bland konsumenterna.

På Rybergs jobbar 20 fastanställda. Måndagen den 26 februari blev samtliga formellt uppsagda, berättar Jan-Åke Almlöf.

Jan-Åke Almöf, Livs arbetsplatsombud

Någon som kan ta över verksamheten

Samtidigt finns ett hopp om att verksamheten ska kunna leva vidare. Konkursförvaltaren Staffan Karnå har uppgett för Bohuslänningen att han har goda förhoppningar om att hitta någon som kan ta över verksamheten och driva den vidare.

Vad gäller möjligheterna för någon annan att ta över verksamheten säger Jan-Åke Almlöf:

– Det är jättesvårt att veta, men det är ju det man hoppas på. Och att det blir någon som tar över och fortsätter med verksamheten här, så att de inte bara köper verksamheten och flyttar den någon annanstans.