Korvcentrum i Linköping
![](https://images.lomediehus.se/app/uploads/sites/12/2004/05/21093922/ros_munka_chark_1_j_125646d.jpg?auto=format&crop=faces&facepad=10&fit=crop&q=50&w=608)
Bland Swedish Meats alla dystra nedläggningsbeslut kan vi konstatera att den pågående koncentrationen av verksamheten nu har resulterat i ett nytt korvcenter i Linköping.
[Ur nummer: 04/2004] För 70 miljoner kronor har man byggt om renoverat charkfabriken i Linköping. Vilket innebär att korvproduktionen därstädes kan öka med 3,5 miljoner kilo till en total årsvolym på 15 miljoner kilo korv eller 300 ton i veckan.
– Uppbyggandet av den nya anläggningen har gått på rekord-tid tack vare en mycket engagerad personal, konstaterade Peter Rasztar, Swedish Meats koncernchef, i samband med invigningen av korvcentret.
– Investeringen i Linköping är en viktig del av vår strategi för att öka vår förädling under de kommande tre åren, fortsatte Rasztar.