[Ur nummer: 04/2004] Regissör: Alejandro Gonzalez Inarritu, Skådespelare: Sean Penn, Naomi Watts, Benicio del Toro.

Utan hjärttransplantation kommer Paul Rivers att dö och i väntan på den rätta donatorn smygröker han på toaletten. Samtidigt predikar den före detta brottslingen Jack Jordan för stadens unga bråkstakar om hur Gud hittade honom och ledde honom på den rätta vägen. Filmens tredje huvudperson Christina Peck har däremot lämnat drogerna bakom sig  och lever nu ett fridfullt medelklassliv med sin man och två barn.

Dess människoöden vävs ihop av livsomstörtande omständigheter och den tragiska historien berättas i ”Pulp Fiction-kronologi” vilket ger biobesökaren ett alldeles lagom svårlagt pussel att lösa. De tre huvudrolls innehavarna bygger skickligt vidare på filmens intressanta manus och gör filmen inte bara sevärd utan också tankeväckande.