[Ur nummer: 01/2004] Författare: Ulrica Norberg
Förlag: ICA bokförlag

”Ett vägskäl där kropp, själ och sinne möts vid rörelser, andningsteknik, koncentration och kroppskontroll.”
Så beskriver Ulrica Norberg innebörden av yoga i sin bok Poweryoga. Boken ger inte bara en grundlig introduktion till historie      n och tankarna bakom yoga, men beskriver också utförligt olika rörelser och ställningar med hjälp av både text och bilder.
 
Rörelserna är så noggrant beskrivna att även den som aldrig någonsin testat yoga lätt kan förstå rörelserna. Ulrica Norberg uppmuntrar alla att börja träna yoga och hon menar verkligen alla och betonar att yoga inte ska utövas enbart för att man vill bli vig. Hennes texter inspirerar och det gör även fotografen Andreas Lundbergs vackra bilder på Ulrica som poserar i olika yoga ställningar ute i naturen.
Boken är inte svaret på alla nyårslöften om en sundare livsstil, men kanske en hjälp på vägen?