Filmtitel: Big Fish
Skådespelare: Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange
Regi: Tim Burton

[Ur nummer: 03/2004] Edward Bloom (Albert Finney) är omtyckt av alla, utom av sin egen son Will (Billy Crudup) som tycker att hans far alltid berättar sagor, men aldrig sanningar. Efter tre år utan att prata med varandra träffas de igen eftersom fadern är döende. Will försöker in i det sista ta reda på vem hans far egentligen är och biobesökaren får följa med genom Edward Blooms (unge herr Bloom spelas av Ewan McGregor) häpnadsväckande liv. Big Fish är en vimmelkantig historia berättad med värme och kulörta färger och den beskriver svårigheten att skilja mannen från myten. Överlag är historien ganska underhållande, men jag ska i ärlighetens namn berätta att jag inte riktigt uppskattade filmen förrän under de sista fem minuterna. Men så är det ju ofta med historier, att det är slutklämmen som är den riktiga poängen.