[Ur nummer: 06/2004] Titel: Kill Bill, del 2
Regi: Quentin Tarantino

Kill Bill del ett kännetecknas av samurajsvärd, hämnd och blod.
Del två fokuserar fortfarande på hämnd och samurajsvärd, men blodet har bytts ut mot dialog. Del två har med andra ord allt det som del ett saknade. Tarantino förklarar till exempel varför Uma Thurmans karaktär (som går under många namn, till exempel The Bride eller Kidd) mördades så brutalt. Del två ger också en mer utförlig beskrivning av medlemmarna i mördarlaget men framförallt förklarar del två vem Bill (David Carradine) är. Med alla dessa förklaringar till vad som egentligen hände i del ett kan man konstatera att The Brides hämndturné egentligen inte är mycket annat än en extremt blodig vårdnadstvist. Samtidigt är det viktigt att poängtera att det faktiskt är få filmer om vårdnadstvister som är lika underhållande.