[Ur nummer: 05/2004] I augusti år 1984, vann Maivi Walfridson en novell-pristävling i mål&medel med sin debutnovell ”Tankar under arbetet”.
Då arbetade Maivi på Hemglass i Strängnäs och hennes nedskrivna tankar kretsade vid det tillfället kring löpandebandjobbet i glassfabriken.
Nu presenterar Maivi sig som ”pensionerad livsare” och har helt nyligen, på eget förlag, gett ut en liten bok, Miva, i vilken hon samlat ett urval av de noveller, dikter och egna illustrationer som hon fått publicerade i olika sammanhang sen debuten i mål&medel för tjugo år sedan.
Miva är en märklig liten bok. Korthugget, likt en förpackningsmaskins envetna pulsslag, trycks Maivis texter obönhörligt ner i läsarens inre skrymslen. Och fram träder bilden av en lågavlönad fabriksarbetande kvinna som i trettio års tid har visat sig duktig till ingen nytta.
Utnyttjad, helt enkelt.
”Trettio år senare
 likadant!!! Vems är skulden?”
Miva kan endast köpas direkt av Maivi Walfridsson genom att
sätta in 175 kronor på postgironummer
77 83 68 – 1.